Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

газопостачання

radiosvoboda.org

Середа, 24 лютого 2016, 17:24

Норму споживання газу споживачам без лічильників підняли до 4,4 куб. м

газопостачання

Уряд підвищив норму споживання газу для населення до 4,4 куб. м, раніше вона становила 3 куб. м

Про це повідомляє РБК-Україна.

Відтак, уряд, за пропозицією міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, підвищив норму споживання природного газу для домогосподарств без лічильників до 4,4 куб. м.

Зазначимо, раніше норма споживання природного газу для населення без лічильників була встановлена на рівні 3 куб. м.

Останні зміни у постанову №619 вносилися 29 квітня 2015 року. Пропонувалося подвійне зниження нормативів споживання газу, проте це рішення було оскаржене в судах всіх інстанцій. За даними Демчишина, облгази планували з лютого нараховувати плату за нормою не 3, а 6 куб. м для домогосподарств, що використовують тільки газову плиту.

Окрім цього уряд прийняв рішення протягом двох тижнів підготувати нову методику, згідно з якою норми споживання будуть розраховуватися окремо для різних регіонів.

Нагадаємо, до кінця березня мешканці Львівщини повинні заповнити заяву-приєднання до Типового договору на постачання блакитного палива, яка прийшла разом із рахунками за газ ще у січні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.