Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Вишеградська четвірка у Львові

Четвер, 25 лютого 2016, 18:35

На Львівщині готові реалізувати інвестиційні проекти Вишеградської четвірки

Вишеградська четвірка у Львові

Львівщина готова впроваджувати ті стандарти галузі енергозбереження, що вже давно є нормою у країнах Вишеградської четвірки.

Про це сьогодні, як передає кореспондент Варіантів, заявив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка на круглому столі у Львівській політехніці із дипломатами країн Вишеградської четвірки.

«Для нас є важливо, щоб Вишеградська четвірка реалізовувала свої можливості та ідеї власне на теренах Львівщини. Тому для цього ми готові забезпечити  інвестиційні майданчики, належний супровід інвестиційних проектів та безпечні умови для ведення бізнесу», – заявив Олег Синютка.

Він також зазначив, що Львівщина є однією з тих областей, де є всі необхідні можливості видобутку, транспортування та переробки енергоресурсів. Зокрема йдеться про транспортування та видобуток нафти й газу.

«Відтак ми очікуємо, що впровадження тих наукових розробок, які сьогодні пропонують європейські компанії, стане тим поштовхом для розробки нафтогазових родовищ на теренах області», – додав Олег Синютка.

Зазначимо, що сьогодні під час круглого столу у Львівській політехніці дипломати Вишеградської четвірки ділилися своїм досвідом у сфері енергоефективності. Зокрема мова йшлася про успішні проекти Словаччини з утеплення будинків, теплопостачання, вуличного освітлення й управління енергоресурсами.

«Країни Вишеградської четвірки не лише висловлюють свою солідарність в політичному плані, а й виступають за цілісність України. Також це чудова нагода, що Вишеградська четвірка ділиться із нами своїм досвідом у сфері енергозбереження», – розказав президент центру глобалістики «Стратегія XXI» Михайло Гончар.

Також дипломати країн Вишеградської четвірки заявили про готовність у сприянні євроінтеграції України та можливі напрямки співпраці.

Нагадаємо, Вишеградська група (Вишеградська четвірка) — неформальне угрупування чотирьох країн: Польщі, Угорщини, Чехії та Словаччини. З'явилась у 1991 році внаслідок ухвалення Вишеградської декларації президентів Польщі Леха Валенси і Чехословаччини Вацлава Гавела, а також прем'єра Угорщини Йожефа Антала.

Головною метою групи була інтеграція до євроатлантичних структур.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.