Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

volynnews.com

Середа, 18 липня 2012, 13:50

Прокуратура зберегла Львову 13 га землі

Прокуратура Львова у першому півріччі 2012 попередила незаконне передання у приватну власність ділянок землі державної та комунальної власності міста загальною площею понад 13 га. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львова.

Прокурори внесли 32 подання на усунення порушень законності, зокрема, у діяльності управління Держкомзему у Львові та Львівській міськраді. Притягнутий до відповідальності 21 посадовець органів місцевої та виконавчої влади.

Окрім того, прокуратура передала до суду 8 позовів на суму 156 тис. грн. про звільнення самовільно зайнятих суб’єктами господарювання земельних ділянок.

Серед іншого, прокуратура Шевченківського району Львова скерувала до суду кримінальні справу щодо заступника начальника відділу земельних ресурсів одного із районів Львівщини за службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України), який без відповідної технічної документації на землю загальною площею 1,2 га у межах міста, видавав дозволи на незаконне переоформлення права власності. Такі дії посадовця завдали збитків на суму понад 5,5 млн. грн.

За втручання прокуратури Львова також опротестована та скасована незаконна ухвала ЛМР про передачу ДП «Львівський іподром», ділянки площею 14,3 га, із земель сільськогосподарського призначення. Відповідно до вказаної ухвали порушувався порядок зміни цільового використання земель.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.