Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

земельна ділянка

ye.ua

Понеділок, 29 лютого 2016, 13:14

На Львівщині незаконно приватизували сім земельних ділянок

земельна ділянка

Землевпорядник однієї з сільрад Яворівського району на підставі фіктивних документів дозволив приватизувати сім земельних ділянок вартістю мільйон гривень.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції України.

Відтак, правоохоронці встановили, що у 2006 році землевпорядник однієї з сільрад Яворівського району розглядав технічну документацію з відведення у приватну власність громадян 7 земельних ділянок загальною площею понад 2 гектара.

Зокрема, посадовець, без встановлення фактичного місця розташування ділянок та їх цільового призначення, підписав акти встановлення і узгодження зовнішніх меж земель та необхідні довідки, відповідно до яких ці земельні ділянки знаходилися в межах населеного пункту.

Однак, насправді, усі ділянки були розташовані за межами села і не мали права надаватись у власність сільрадою.

Наразі сім ділянок, на підставі фіктивних документів, перебувають у приватних власників, а державі було завдано збитків на один мільйон гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України, а на незаконно зайняті земельні ділянки накладено арешт.

Посадовцю сільради загрожує покаранням у вигляді позбавлення волі на строк від 2-х до 5-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.