Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

сільська місцевісць

Понеділок, 29 лютого 2016, 16:05

Отримати кредит на будівництво житла у селі стало простіше

сільська місцевісць

Уряд спростив надання пільгових довгострокових кредитів для забудовників в сільській місцевості.

Про це йдеться у постанові уряду №115 "Про внесення змін до правил надання довгострокових кредитів  для індивідуальних забудовників житла на селі" від 24 лютого 2016 року.

Зокрема, першочергово отримати кредити особи з оформленим статусом учасника АТО, які виявили бажання працювати та проживати в сільській місцевості, а також переселенці із зони АТО.

У постанові вказано, що ці зміни сприятимуть нарощуванню обсягів будівництва житла на селі. А кредит на будівництво відтепер можуть отримати усі соціальні групи населення.

Зазначимо, раніше офіційне працевлаштування в сільській місцевості було обов'язковою умовою для отримання пільгового кредиту. Зараз це обмеження знято. Також уряд збільшив граничні розміри кредиту, які розраховані до реальних показників вартості будівельних матеріалів.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроект, розроблений з метою вирішення проблеми валютних іпотечних кредитів на придбання житла.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.