Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

Марія Музичук та Хоу Іфань на жеребкуванні напередодні Матчу ФІДЕ за звання чемпіонки світу з шахів

Вівторок, 1 березня 2016, 21:15

Китайська шахістка почала і програла

Марія Музичук та Хоу Іфань на жеребкуванні напередодні Матчу ФІДЕ за звання чемпіонки світу з шахів

Можливість обрати першою колір фігур не принесла Хоу Іфань удачі - їй дісталися чорні.

На святковій церемонії відкриття Матчу за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок у Львівському театрі опери та балету відбулося урочисте жеребкування. Львів'янка Марія Музичук та її суперниця китаянка Хоу Іфань обирали колір фігур, якими зіграють першу гру Матчу.

Право першою тягнути жереб випало китайській шахістці. З двох писанок, у яких були заховані фігури, Хоу Іфань обрала ту, яка містила чорну. Відповідно, Марія Музичук завтра зіграє білими. 

Втім, загальні шанси Марії на перемогу не є високими. Адже, Хоу Іфань вже багато років поспіль знову і знову вдавалося виборювати чемпіонський титул. Тож, як передбачають експерти, китаянка, швидше за все, цього разу відбере почесне звання в українки. Але Марія, як сильна гравчиня світового рівня, теж ще має всі можливості залишитися чемпіонкою і у цьому сезоні.

Нагадаємо, з 1 по 18 березня у Львові у Палаці Потоцьких відбуватиметься фінальний матч ФІДЕ Чемпіонату світу з шахів серед жінок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.