Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

газопостачання

gazeta.dt.ua

Четвер, 3 березня 2016, 17:53

Газопровід ЄС в обхід Росії запрацює через чотири роки

газопостачання

Євросоюз схвалив будівництво газопроводу через Адріатичне море, який має запрацювати з 2020 року.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Європейська комісія визнала угоду про будівництво Трансадріатичного газопроводу, укладену Грецією з компанією Trans Adriatic Pipeline AG, відповідною законодавству ЄС. 

"Сьогоднішнє затвердження угоди по Трансадріатичному газопроводу є важливим кроком на шляху реалізації проекту "Південний газовий коридор", який є ключовим проектом для енергетичної безпеки ЄС, що відкриває для Європи нові джерела газу", – зазначив заступник голови Єврокомісії Марош Шефчович.

За його словами, фінансувати будівництво газопроводу будуть приватні інвестори, а передбачений угодою особливий податкової режим не зробить серйозного негативного впливу на рівень конкуренції на газовому ринку ЄС.

Наразі у ЄС розраховують, що поставки газу по новому газопроводу почнуться з 2020 року. Трансадріатичний газопровід пройде від кордону Греції через Албанію в Італію, по дну Адріатичного моря.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.