Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

5.ua

П'ятниця, 4 березня 2016, 15:53

ЄС продовжив санкції щодо 16 українців

Євросоюз

Сьогодні Рада Євросоюзу на рік продовжила санкції для українців, які звинувачуються у розтраті державних коштів.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відтак, ще 2 березня це рішення погодили постійні представники країн Європейського союзу, а сьогодні Рада ЄС затвердила законодавчий акт.

Зокремиа, йдеться про адресні санкції, що мали закінчитися 6 березня 2016 року. Вони забороняють в'їзд до країн ЄС та заморожують рахунки в європейських банках осіб з "чорного списку". До санкційного списку входять, зокрема, колишній президент України Віктор Янукович і його старший син Олександр Янукович.

Санкції продовжено стосовно 16 осіб, які, як сказано у документі, визначені як винні за незаконне привласнення українських державних коштів або за зловживання службовим становищем, що спричинило шкоду для українських державних фондів.

Однак, із санкційного списку, який складався із 17 осіб, одну людину було вилучено, проте наразі прізвище не вказано.

Нагадаємо, санкції були введені в березні 2014 року, потірм продовжені у березні 2015 року. Постанова Ради ЄС буде опублікована в "Офіційному журналі" ЄС 5 березня 2016 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.