Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Туреччина

ua.euronews.com

П'ятниця, 4 березня 2016, 17:33

У Туреччині підірвали авто: двоє людей загинуло, ще 30 поранено

Туреччина

Щонайменше 2 поліцейських загинули, понад 30 людей зазнали поранень внаслідок нападу у турецькому місті Нусайбін, що неподалік сирійського кордону.

Про це повідомляє Euronews.

Невідомі підірвали заміноване авто, а потім обстріляли з гранатометів офіс дорожнього контролю, однак відповідальність за теракт наразі ніхто на себе не взяв.

Проте у Анкарі заявили, що його організували бойовики Робітничої партії Курдистану.

Зазначимо, перемир‘я між Анкарою та РПК було зірвано у липні після низки атак, внаслідок яких загинули турецькі військові. Восени урядова армія розпочала силову операцію проти курдських бійців на південному сході Туреччини, запровадивши у містах комендантську годину. За кілька місяців у цьому регіоні загинули сотні людей – як бойовиків, так і цивільних.

2 березня Туреччина дещо послабила режим комендантської години у місті Джизре, дозволивши людям виходити надвір з 5 ранку до 7 вечора. Водночас прокурдську акцію протесту у місті Діярбакир поліція жорстко придушила. Понад 30 учасників маніфестації затримали.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.