Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

П'ятниця, 4 березня 2016, 18:09

Порошенко погодив зміни у приватизації держпідприємств

Петро Порошенко

Петро Порошенко підписав закон щодо вдосконалення процесу приватизації, зокрема, заборонено продавати українські держпідприємства Росії.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Відтак, законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення процесу приватизації», який Верховна Рада прийняла 16 лютого цього року, вдосконалюється приватизація держмайна.

Зокрема, забороняється участь у приватизації юридичним та фізичним особам, які зареєстровані в державах, що визнані державою-агресором або щодо яких застосовано санкції, та юридичним особам, власниками яких є резиденти держави-агресора.

Також передбачається можливість залучення до підготовки до приватизації та продажу стратегічних підприємств радників.

Також із закону «Про приватизацію державного майна» виключаються норми стосовно обов’язкового пропонування для продажу на фондових біржах пакета акцій акціонерних товариств розміром 5-10% статутного капіталу до проведення конкурсу. Це рішення повинне пришвидшити процес приватизації.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, у 2016 році Фонд держмайна планує виставити на продаж близько 450 об’єктів для приватизації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.