Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

закордонний паспорт

Четвер, 10 березня 2016, 09:52

Для громадян 27 країн спростили отримання українських віз

закордонний паспорт

Уряд спростив правила отримання віз для в'їзду до країни і транзитного проїзду через територію для 27 країн.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зокрема, постановою від 2 березня 2016 № 145 уряд розширив перелік країн, громадяни яких можуть оформити візи без пред'явлення в дипломатичні представництва і консульські установи України запрошень встановленого зразка.

Відтак, розширюється кількість країн, громадяни яких можуть оформити туристичні візи в пункті пропуску через кордон України за наявності документів, що підтверджують туристичний характер поїздки.

Проект встановлює, що короткострокові візи громадянам Австралії, Албанії, Королівства Бахрейн, Республіки Гватемала, Катару, Кувейту, Малайзії, Мексиканських Сполучених Штатів, Нової Зеландії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Султанату Оман, Королівства Саудівська Аравія, Республіки Сінгапур і Турецької Республіки оформляються без необхідності пред'явлення в дипломатичні представництва і консульські установи України запрошень встановленого зразка.

Також для громадян Австралії, Антігуа і Барбуди, Співдружності Багамських островів, Барбадосу, Республіки Маврикій, Нової Зеландії, Об'єднаних Арабських Еміратів, Республіки Палау, Республіки Ель Сальвадор, Республіки Сейшельські Острови, Федерації Сент-Кітс і Невіс, Республіки Тринідад і Тобаго і Турецької Республіки, які їдуть в Україну з метою туризму, візи можуть бути оформлені в пункті пропуску через кордон за наявності документів, що підтверджують туристичний характер поїздки.

Вартість консульського збору за візу складе у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян, якщо інше не передбачене міжнародними договорами України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.