Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

лісове господарство

Четвер, 10 березня 2016, 13:11

На Львівщині продали майже 50 тис м? деревини

лісове господарство

На аукціон з продажу необробленої деревини лісгоспи області виставили 84 тис м³ лісопродукції.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, 29 лютого на загальних торгах виставили 50 тис м³ деревини та 3 березня на спеціалізованих – 34 тис м³.

Як зазначив начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, найбільший ажіотаж викликали загальні аукціонні торги на базі Товарної біржі "Львівська Універсальна", участь у яких взяли понад 150 деревообробних підприємств.

"Торги для лісогосподарських підприємств відбулись доволі успішно. Як і у попередні рази, найбільшим попитом на ринку користувався пиловник (колоди) дубовий. За цей сортимент відбувались і найбільші "баталії". Ціни під час торгів на більшість лотів суттєво зросли, на деякі з них – навіть у два рази. Проте в основному на дубову лісопродукцію вартість "підскочила" в середньому на 30-40%", – наголосив Анатолій Дейнека.

За його словами високим попитом на внутрішньому ринку користуються пиловники ясена, клена, граба, липи, які до цього не мали збуту.

Усю деревину, котра не була реалізована на загальних та спеціалізованих торгах, виставлять на додатковий аукціон.

Нагадаємо, цього року лісові господарства області сплатили понад 325,8 тис грн рентної плати  за використання лісових ресурсів.

А нещодавно львівські депутати запровадили механізми громадського контролю за використанням та відтворенням лісових ресурсів області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.