Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопостачання

lv.104.ua

Четвер, 10 березня 2016, 15:25

"Львівгаз" проводить опитування щодо переходу на європейську систему оплати за газ

газопостачання

Нацкомісія, яка регулює сфери енергетики та компослуг ініціювала опитування про перехід на європейську систему оплати за газ, що передбачає відділити послуги із транспортування газу від його вартості.

Про це повідомила прес-служба ПАТ "Львівгаз".

Зокрема, сьогодні споживачі отримують один рахунок в якому поєднані плата за сам газ і за послуги з його транспортування. У результаті, не усім зрозуміло, які саме послуги відображені у кінцевій сумі рахунку та скільки вони обходяться споживачу.

Щоб зробити систему оплати прозорою, планується перейти на концепцію більшості європейських країн. А саме: відокремити плату за користування Єдиною газотранспортною системою України від плати за газ як товару.

За оцінкою НКРЕКП, перевагами розділення рахунку є можливість вільно обирати постачальника після лібералізації ціни на газ, компанія, яка займається транспортуванням газу, вже не матиме можливості впливати на компанії постачальників, а вартість газу буде зменшена на вартість послуги за користування Єдиною газотранспортною системою України.

Відтак, серед мешканців Львівської області проводиться опитування щодо нової системи оплати за газ. Для цього необхідно заповнити електронну форму анкети на сайті 104.ua або в управліннях "Львівгазу".

Опитування триватиме до 18 березня 2016 року. Участь у ньому є анонімною, а зібрана інформація буде використана лише в узагальненому вигляді.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.