Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка дерев

П'ятниця, 11 березня 2016, 10:52

Інженера одного із лісгоспів Самбірщини засудили на три роки за незаконну вирубку лісу

вирубка дерев

Через недбалість інженера лісгоспу у Самбірському районі було вирубано 600 дерев на суму 3 млн грн: посадовець отримав три роки ув'язнення.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Відтак, Старосамбірський районний суд визнав винним інженера охорони і захисту лісу одного з лісгоспів району у службій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки.

Посадовець незаконно виписав лісорубний квиток на здійснення суцільної лісовідновної рубки, при тому що такі роботи не були передбачені, а самі насадження не досягло віку, необхідного для вирубування.

У подальшому цей лісорубний квиток також було підписано керівником лісогосподарського підприємства, на підставі чого зрубано більше 600 дерев різних порід вартістю понад 3 млн грн.

Зазначимо, інженера позбавили волі строком на 3 роки з позбавленням права обіймати певні посади строком на 2 роки, зі штрафом, та встановлено іспитовий строк –  один рік.

Водночас, прокуратура здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, в якому розслідує дії інших посадових осіб лісогоспу. Наразі колишньому керівнику лісгоспу, який підписав цей лісорубний квиток, повідомлено про підозру, вивчається питання щодо пред’явлення позову з метою відшкодування завданих збитків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.