Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

dt.ua

П'ятниця, 11 березня 2016, 12:14

Туреччина може отримати безвізовий режим з ЄС у червні

Євросоюз

Туреччина погодилася приймати назад біженців, які потрапили до ЄС, за умови запровадження безвізового режиму у червні та прискоренні вступу до Євросоюзу.

Про це повідомляє Euronews.

На саміті ЄС-Туреччина у Брюсселі обговорювалися проблеми біженців, зокрема, Євросоюз може збільшити фінансову допомогу Туреччині з 3 до 6 млрд євро, якщо ця країна прийматиме назад усіх нелегальних мігрантів, які дісталися берегів Греції з турецької території.

Також Туреччина заявила, що прийматиме біженців за умови скорішого запровадження безвізового режиму у ЄС для турецьких громадян не в жовтні, як планувалося, а в червні.Окрім цього країна прагне прискорити переговори про вступ до Євросоюзу.

"Сама зустріч показує, наскільки незамінними є Туреччина для ЄС і ЄС для Туреччини. Ми маємо багато проблем, єдиний спосіб відповісти на ці виклики – це виявити солідарність. Я впевнений, що ці проблеми буде вирішено через нашу співпрацю, і Туреччина готова співпрацювати з ЄС, Туреччина також готова стати членом Євросоюзу", – заявив турецький прем‘єр-міністр Ахмет Давутоглу.

Нагадаємо, у лютому Туреччина вимагала в міжнародної спільноти збільшити фінансову допомогу, інакше погрожувала знову відкрити біженцям шлях до ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.