Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Українське телебачення

it-specjalist.com.uа

П'ятниця, 11 березня 2016, 13:07

Нацрада зменшила кількість заборонених в Україні російських телеканалів

Українське телебачення

Вчора Нацрада з питань радіомовлення і телебачення вилучила з переліку 15 телеканалів, трансляція яких заборонена в Україні, російський канал «Мир сериала».

Про це повідомила прес-служба Нацради України з питань радіомовлення і телебачення.

Як розповів голова Нацради Юрій Артеменко, компанія «Inter TV Limited» надала регуляторному органові інформацію про те, що вона вжила всіх необхідних заходів, аби відповідати вимогам українського законодавства.

У зверненні мовника зазначено, що він зняв із ефіру фільми за участю російських акторів, які загрожують національній безпеці України, а також комерційну рекламу, яка заборонена відповідно до Закону «Про рекламу».

Відтак Національна рада вирішила вилучити російський телеканал «Мир сериала» із переліку 15 заборонених до трансляції в Україні програм.

Зазначимо, за результатами моніторингу телевізійних каналів, які ретранслюються в кабельних мережах України і не є підписантами Європейської конвенції, 11 лютого Нацрада ухвалила рішення про вилучення з переліку іноземних програм 15 російських телеканалів.  

Станом на 19 лютого в Україні заборонили 423 російських фільмів і серіалів, а також ті кінострічки, у яких знялися Сергій Безруков, Йосип Пригожин, Олег Газманов, Федір Бондарчук тощо.

Нагадаємо, у червні 2015 року набрав чинності закон про заборону показу російських фільмів і серіалів, що містять пропаганду держави-агресора.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.