Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Арсеній Яценюк

Вівторок, 15 березня 2016, 15:53

Відставки Яценюка не буде

Арсеній Яценюк

Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради відхилив проект постанови про відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Про це повідомила прес-служба "Народного фронту".

За словами першого заступника голови комітету Павла Пинзеника, постанова порушує Конституцію, закон "Про Кабінет Міністрів України" і Регламент Верховної Ради. Згідно з законом, відставка прем'єр-міністра може настати лише у випадку прийняття Верховною Радою резолюції недовіри Кабінету Міністрів, особиста відставка чи смерть прем?єр-міністра.

"16 лютого Верховна Рада розглянула проект постанови "Про відповідальність Кабінету Міністрів України (щодо прийняття резолюції недовіри Кабінету Міністрів України)", який не отримав необхідної кількості голосів народних депутатів. Відтак, за цією підставою відставка прем?єр-міністра України не настає", –зазначається у документі комітету.

Саме тому комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради вирішив, що проект постанови "Про відставку Прем?єр-міністра України Яценюка А. П." не відповідає законам України.

Нагадаємо, 16 лютого постанову про відставку Яценюка підтримали лише 194 нардепи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.