Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

бібліотеки

osbm.lviv.ua

Вівторок, 15 березня 2016, 18:10

Бібліотеки Львівщини отримають 900 тисяч на книги

бібліотеки

Львівські депутати затвердили програми підтримки народних домів та поповнення бібліотечних фондів на 2016 рік.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради депутати затвердили програми підтримки народних домів на 2016 рік та поповнення бібліотечних фондів та бібліотечних проектів на 2016 рік. За відповідні рішення проголосувало 78 та 74 депутатів.

Відтак, на бібліотеки області передбачено 900 тис грн. Ці кошти скерують на закупівлю книг, періодики, літератури для української діаспори, а також на проведення конкурсу на кращі бібліотеки та закупівлі для них необхідного технічного обладнання.

Що ж до програми підтримки народних домів, то вона має активізувати культурне дозвілля. На її виконання передбачено 4 млн 770 тис грн.

За словами заступника директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослави Туркало, кошти скерують на:

- проведення кінопоказів, концертів, майстер-класів, зустрічей з відомими людьми в народних домах Львівщини  100 тис грн;

- організацію гастролей колективів художньої самодіяльності  500 тис  грн;

- проведення звітів з презентацією мистецького потенціалу кожного району області та гала-концерту у Львові за участі кращих колективів області  270 тис грн;

- закупівлю автобуса для потреб галузі культури  1 млн 400 тис грн;

- проведення конкурсу на кращі народні доми області та забезпечення їх сучасними технічними засобами  1 млн 900 тис грн;

- проведення конкурсу серед колективів художньої самодіяльності для надання їм фінансової підтримки на пошиття сценічних костюмів  600 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.