Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Середа, 16 березня 2016, 13:37

Львівські депутати звернулися до ВРУ щодо туристичних путівок

Львівська облрада

Львівська облрада звернулася до Верховної Ради та Яценюка щодо з проханням скасувати зміни до закону про соцстрахування, через який потерпають львівські курорти.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної партійної організації ВО "Батьківщина".

Вчора, 15 березня, на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали запропоноване ВО "Батьківщиною" звернення до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана та прем’єр-міністра Ярсеній Яценюка щодо внесених змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування".

«Відповідно до цих змін, держава не виділяє Фонду соціального страхування кошти на санаторно-курортне лікування застрахованих осіб, оздоровлення дітей, часткове фінансування санаторіїв-профілакторіїв. Це означає, що люди з інвалідністю, пенсіонери, шахтарі, малозабезпечені, всі працюючі, яким виділяли путівки через Фонд на умовах пільгової оплати – орієнтовно 10% від вартості, їх не отримують», – заявив голова фракції ВО "Батьківщина" Юрій Гудима пояснив депутат.

За його словами, у Трускавці, внаслідок внесення змін до цього закону, більше 2000 людей втратило роботу. Через Фонд соціального страхування на Трускавець в рік виділяли близько 70 тис путівок, по Україні у 2014 році – 250 тис путівок, разом із супроводжуючими людьми – 450 тис путівок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.