Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

лісове господарство Львівщини

Понеділок, 21 березня 2016, 16:28

На Львівщині скоротять вирубку лісів

лісове господарство Львівщини

У області майже на чверть скоротять вирубку дерев у комунальних лісгоспах.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Відтак, лісгоспи "Галсільлісу" скоротять обсяги заготівлі деревини на понад 54 тисячі кубометрів. Це майже четверта частина від запланованої щорічної заготівлі, що становила майже 268 тис м³ від рубок для оздоровлення лісів та інших заходів, пов’язаних з веденням лісового господарства.

"Зважаючи на значну увагу громадськості до питань використання і відтворення лісових ресурсів, та з метою недопущення зростання соціальної напруги на Львівщині, "Галсільліс" скорочує вирубку лісів", – наголосив генеральний директор "Галсільлісу" Петро Пешко.

За його словами, підприємства частково фінансуватимуть лісове господарство за рахунок інших видів діяльності. Додаткові зусилля вони спрямують на заготівлю продукції побічного користування лісом, зокрема на розвиток бджільництва, заготівлю і переробку лікарських рослин, ягід та грибів.

Крім цього, передбачається розширення переробки деревини на місцях.

"Це дозволить створювати нові робочі місця на селі та спрямовувати додаткові кошти, як на лісове господарство, так і до місцевих бюджетів", – заявив Петро Пешко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.