Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

ibud.ua

Четвер, 19 липня 2012, 17:49

У водопровідній системі Борислава марнується 80% води – депутат облради

Із водопровідної системи Борислава через незадовільний стан труб даремно витікає близько 80% води. Про це сьогодні, 19 липня, на засіданні комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради повідомив депутат облради, секретар комісії Осип Магур.

«Бориславська водоканалізаційна система нагадує решето – на Борислав подається 24-26 тис. кубічних метрів води для споживання мешканців міста, вони споживають 5-6 тис. кубів, куди діваються 19-20 тис. кубометрів води кожного дня? Вода, немов через решето йде в каналізацію», - розповів Магур.

За словами депутата, саме незадовільний стан труб призвів до того, що нафта, яка витекла із свердловини 16 липня, потрапила у водопровідну систему міста: «Коли відбувся вибух нафти із свердловини, який супроводжувався газом, подача води була припинена за графіком. Коли почали подавати воду, ніхто не сповістив водоканал, що подачу води потрібно припиняти – труби діряві, прозорі як решето – і вся нафта за рахунок тиску і того, що працювали насоси, потрапила у водопровід», - наголосив депутат.

Як розповів на засіданні заступник начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області Василь Стрижак, безгосподарність «Бориславводоканалу» має бути предметом розгляду окремої комісії.

«Минулого року підприємство умудрилося не продовжувати дозвіл на водокористування, внаслідок чого, за результатами інспекційної перевірки «Бориславводоканалу» нараховано шкоду у розмірі 12 мільйонів 61 тис. грн. Можна уявити, якщо вони так поводяться з документацією, то як вони ставляться до стану водопровідної мережі», - зауважив Стрижак, додавши, що на сьогоднішній день підприємство є банкрутом.

Нагадаємо, 16 липня у місті Бориславі стався витік нафти зі свердловини, частина якої потрапила у річку Тисмениця, а звідти – у водопровідну мережу міста

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.