Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

АйТі-СФЕРА

sbu.gov.ua

Середа, 23 березня 2016, 17:29

Львівських айтішників звинувачують у співпраці з терористами

АйТі-СФЕРА

СБУ звинуватило львівську компанію "АйТі-СФЕРА" у шахрайській схемі надання послуг міжнародного телефонного зв’язку та співпраці з терористами.

Як повідомила прес-служба Служби безпеки України, приватна компанія надавала послуги міжнародної IP-телефонії, забезпечуючи маршрутизацію міжнародного трафіку поза міжнародними центрами комутації та маскуючи його як звичайні місцеві телефонні розмови.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у компанії спеціалізоване телекомунікаційне обладнання для фіксації телефонних розмов та відкрили кримінальне провадження за ст. 359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

Йдеться про львівську компанію "АйТі-СФЕРА", як зазначає інформаційне видання AIN.UA, якому про подію розповів директор фірми Віталій Ковалишин, яка займається розробкою програмного забезпечення для автоматизації контакт-центрів під торговою маркою Webitel.

Відтак, приводом для візиту стала постанова Галицького районного суду Львова на "вилучення технічних засобів і пристроїв, які здійснюють аудиомониторинга, запис і прослуховування телефонних розмов абонентів".

"В ході обшуку співробітники СБУ не могли дати чітких пояснень, що саме вони шукають, показуючи сайт компанії, на якому розміщена інформація про те, що програмна АТС і колл-центр мають функцію запису телефонних розмов", – наголосив Віталій Ковалишин.

Були вилучені два сервера, один з яких належить прес-центру Української Греко-Католицької Церкви, на якому розміщуються всі сайти УГКЦ. За словами директора фірми, компанія на волонтерських засадах здійснювала технічний супровід цього сервера, а вилучення сервера УГКЦ призвело до відключення офіційних інформаційних ресурсів церкви в усьому світі.

Як повідомили у СБУ, у переліку клієнтів компанії правоохоронці виявили контрагентів з Росії та Донецької області. Натомість Ковалишин стверджує, що причиною став контрагент, зареєстрований в Донецькій області, який купував ВО "АйТі-Сфери" ще в 2013 році.

Однак, головний сайт компанії знаходиться на російському сервері, а сама фірма ООО "АйТі-Сфера" зареєстрована у місті Барнаул, Алтайский край, Росія.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.