Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

держземаненство

agronews.ua

Четвер, 24 березня 2016, 18:09

Місцева влада зможе користуватися інформацією Держземкадастру

держземаненство

Уряд надав доступ до земельного держкадастру органам місцевого самоврядування.

Про це йдетьсяу постанові уряду №205 від 21 березня 2016 року "Деякі питання ведення Державного земельного кадастру".

"Зроблено крок на шляху до децентралізації у сфері земельних відносин: відтепер органи державної влади, органи місцевого самоврядування отримають доступ до Державного земельного кадастру і матимуть можливість користуватися інформацією Державного земельного кадастру при прийнятті управлінських рішень", – йдеться у постанові.

Відтак, документом визначається порядок надання безпосереднього доступу до відомостей Держаземкадастру широкому колу посадових осіб та фаховим спеціалістам.

Відтепер зацікавлені особи можуть самостійно отримувати необхідні відомості про об'єкти Держаземкадастру, його картографічну основу, відомості про земельні ділянки, їх власників та користувачів.

Крім того, визначено за яким порядком надаватимуться витяги та інші документи з Держземкадастру адміністраторами центрів надання адміністративних послуг та уповноваженими особами виконавчих органів місцевого самоврядування, що сприятиме децентралізації.

Нагадаємо, станом на лютий землевпорядники в електронному форматі відкрили дані про 319920 поземельних книг, що становить 63% від зареєстрованих у регіоні земельних ділянок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.