Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сонячна електростанція

wbm.at.ua

Вівторок, 29 березня 2016, 10:41

Запрацювала найбільша в Європі сонячна електростанція

сонячна електростанція

У Великій Британії завершили найбільшу в Європі сонячну електростанцію на воді.

Про це повідомляє Euronews.

Сонячна електростанція розташована на водосховищі поблизу аеропорту Гітроу, вона живитиме сусідній водоочисний завод, що є великим споживачем електроенергії.

Запланована потужність станції, що займає площу восьми футбольних полів, майже 6 мільйонів кіловат-годин на рік. Це забезпечуватиме потреби заводу в середньому на 20%.

"Сонячна станція постачає електроенергію нерівномірно. Вона генерує її, лише коли є сонце. А водоочисний завод, навпаки, працює цілодобово. Ми качаємо воду і вночі, а тому електростанція не може повністю покрити наші потреби. Тому це радше частина загальної стратегії з переходу на відновлювані джерела енергії"– наголосив головний енергетик компанії Thames Water Ангус Беррі.

Кожна із понад 23 тисяч сонячних панелей встановлена на надувну платформу. Усе тримається на місці завдяки майже двом сотням якорів, закріплених на дні. Електроенергія по кабелях надходить до станції, що у кількох кілометрах.

Зазначимо, водосховище належить найбільшому постачальнику води у Великій Британії компанії Thames Water, а електростанцію збудувала фірма Lightsource.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.