Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

korrespondent.net

Вівторок, 29 березня 2016, 13:41

Узаконили нові умови для обчислення пенсії

Верховна Рада

Верховна Рада ухвалила порядок визначення заробітку для обчислення пенсії.

Сьогодні Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до статті 40 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо порядку визначення заробітку для обчислення пенсії".

За цей законопроект проголосував 281 народний депутат.

Відтак, закон встановлює, що для обчислення пенсії потрібно враховувати заробітну плату за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року.

Також, за бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату, або в разі, якщо страховий стаж починаючи з 1 липня 2000 року становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 30 червня 2000 року незалежно від перерв.

При цьому наразі для обчислення пенсії до 1 січня 2016 року можна подавати, за бажанням пенсіонера, заробіток за будь-які 60 місяців роботи підряд до 1 липня 2000 року.

Зазначимо, до набрання чинності закону про пенсійну реформу вимога стосовно подання довідки про заробіток за будь-які 60 місяців роботи підряд до 1 липня 2000 року була обов'язковою, незалежно від бажання пенсіонера.

Законопроект продовжує можливість подавати для обчислення пенсії довідку про заробіток за будь-які 60 місяців роботи підряд по 30 червня 2000 року.

Закон поширюються на осіб, яким пенсії призначені чи перераховані у період з 1 січня 2016 року до дня набрання чинності цим законом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.