Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Самбір

wikimapia.org

Вівторок, 29 березня 2016, 13:57

На Самбірщині прийняли концепцію безпеки району

Самбір

У межах проекту «Формування та реалізація програм громадських пріоритетів охорони правопорядку у м. Самбір» місцева влада прийняла концепцію безпеки району.

Про це сьогодні повідомив голова Самбірської районної ради Віталій Кімак, передає кореспондент Варіантів.

Впродовж дев’яти місяців на Самбірщині тривав проект «Формування та реалізація програм громадських пріоритетів охорони правопорядку у м. Самбір Львівської області», що співпрацював із місцевою владою та поліцією.

Метою такого проекту було підвищення рівня довіри громадян до правоохоронних органів, а також з’ясування реальних проблем, які хвилюють мешканців Самбірщини в питаннях безпеки.

«Ми опитували, в першу чергу, тих людей, що найкраще володіють інформацією про регіон, зокрема депутатів райрад і міськрад, освітян, які працюють з молоддю і знають із перших уст про проблеми безпеки, які сьогодні турбують молоде покоління», – розповів керівник проекту Олег Ільків.

Як вдалося дізнатися в ході опитувань, місцевих жителів найчастіше хвилювали питання щодо браку освітлення вулиць у селах Самбірщини, проблемних доріг, відсутності пішохідних переходів.

Також велика кількість мешканців заявила про труднощі зі збором сміття, забруднення водойм побутовими відходами, несанкціонований продаж алкоголю, перевищення швидкості автомобілів та навіть про проблему з п’яними водіями за кермом.

«Як виявилось, проблема керування у стані алкогольного сп’яніння є досить великою в районі. Тож ми плануємо зробити рейди з поліцією Львова, щоби у Старосамбірському районі перевіряти таких водіїв, адже водії дуже почали зловживати спиртним через те, що до запровадження патрульної поліції на дорогах не було потрібного контролю», – зауважив Олег Ільків.

За його словами, штрафи за порушення правил дорожнього руху надходять на єдиний державний рахунок. А якби ці кошти отримували органи місцевого самоврядування, то це дозволило територіальним громадам розвиватися значно швидше і краще дбати про безпеку громадян.

«Ми плануємо вийти з такою законодавчою ініціативою, щоб кошти, отримані в результаті порушення правил дорожнього руху, особливо нетверезими водіями, отримували органи місцевого самоврядування», – підкреслив Олег Ільків.

Також у ході проекту голови місцевих громад пропонували встановити камери відеоспостереження, і навіть були готові шукати на це кошти. Адже на їхню думку, саме відеофіксація допоможе відчувати місцевим жителям себе у безпеці.

На основі зібраної інформації в межах вищезгаданого проекту було створено концепцію безпеки Самбірського району.

«Будь-яка громада у будь-якому районі може згідно з прописаними нами алгоритмами створити свою концепцію безпеки. До прикладу, заснувати в себе експертну раду, яка в нас виконує функцію контролю й реклами того, що робить влада і поліція. До неї увійшли місцеві активісти, а також ще можуть долучитися всі, кому небайдужа безпека і його, і його близьких», – підсумував Олег Ільків.

Відтак, у результаті напрацювань на сесії Самбірської райради депутати одноголосно прийняли концепцію безпеки району, попередньо обговоривши її й доопрацювавши.

«Нам вдалося залучити до співпраці багатьох активістів, зокрема представників Самооборони, Автомайдану, Агенції розвитку сіл, місцевих депутатів та голів. Також ми отримали чималу кількість інформації і зрозуміли, чим найбільше переймаються місцеві жителі в питаннях безпеки», – зазначив голова Самбірської районної ради Віталій Кімак. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.