Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

парковка

Середа, 30 березня 2016, 12:57

З 1 квітня в центрі Львова подорожчає автопаркування

парковка

Нові тарифи діятимуть у рамках експерименту з 1 квітня до 1 липня.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Відповідно до ухвали сесії міськради, у Львові на три місяці змінять плату за паркування у центральній частині міста. За цей час відслідковуватимуть, як буде здійснюватися адміністрування плати і наскільки застосовуватимуть санкції до водіїв, які залишають свої автомобілі і не здійснюють оплати.

Відтак вартість паркування на закритих майданчиках, як на вул. Валовій, складатиме 8 грн/год., а на відкритих – до 6 грн/год.

«Це є адекватний розмір оплати. Ми провели порівняння з іншими містами України і, до прикладу, в Одесі, Дніпропетровську, Луцьку ще з 2013-2014 років тариф підняли до таких розмірів. Це відповідає всім нормам, адже ми провели детальний аналіз, якаю має бути ціна, застосували всі ці коефіцієнти, обговорили це питання на інженерній та бюджетній депутатських комісіях», – розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

За його словами, якщо рівень оплати впаде і не буде доходу, то тариф відкоригують. За отримані кошти планують збільшити обсяг паркоматів з можливістю безготівкової форми оплати.

«Ми плануємо взяти участь у конкурсах на обслуговування паркувальних майданчиків в районі Вернісажу і в інших місцях центру, там також застосовуватимемо нові тарифи в розмірі 8 – 6 грн/год., в залежності від зони паркування. Планується ще одна закрита зона в районі Вернісажу, там теж будуть шлагбауми, в'їзні та виїзні стійки з видачею відповідних талонів, які фіксуватимуть час паркування», – додав Олег Береза.

Наразі основною проблемою для Львівавтодору є неплатежі на відкритих зонах паркування, оскільки більшість людей думає, що до них не можуть застосувати санкції за несплату.

Оскільки процес виписування штрафів довготривалий, його планують скоротити у часі.

«Достатньою була б фіксація і повноваження уповноважених осіб, щоб можна було спростити процедуру притягненні до відповідальності. Кошти від штрафів надходять міським, сільським, селищним радам. За цей рік ми передали близько 400 справ на розгляд адмінкомісій, минулого року було оштрафовано близько 600 водіїв», – зазначив Олег Береза.

Зазначимо, сьогодні тариф на паркування автівок становить 4 грн/год в I-й паркувальній зоні та 2 грн/год – в II-й зоні.

А за 2015 рік до міського бюджету надійшло понад 4 млн грн від плати за паркування транспортних засобів.

Нагадаємо, на вул. Садовій створять зону для паркування та проведуть велодоріжки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.