Юрій Семашко,  1 квітня 2016

Інструктаж для львівських пікетерів

Варіанти на основі власних спостережень радять яких ляпів варто уникати учасникам акцій протесту, щоб не стати першоквітневим жартом львівського політикуму.

За грудень-березень у Львові протестували всі і вся: медики, свободівці, підприємці, мисливці, нардепи. Всі вони намагаються бути відвертими, щирими та справжніми. І не раз, попри всі свої акторські здібності, потрапляли в кумедні ситуації. Варіанти вирішили пригадати як це було і дати коротку інструкцію як грамотніше робити обструкцію.

Не так давно Комітет підприємців Львівщини визволяв з-за ґрат свого сподвижника Андрія Федоренка. Бойовий дух бранця Феміди підтримували бравурними патріотичними піснями, що лунали з потужних колонок. Перетин вулиць Пекарська-Франка вже не вперше стає міні-сценою. Але КПЛу любов до патріотичного епосу явно вилізла боком: коли їхній керівник Андрій Гринчук давав коментар журналістам, мусив перекричати і звуки вулиці, і децибели з колонок. Юрист пробував домовитись, що дівчина-ЗІК прикрасить спілкування з борзописцями своєю усмішкою. Та все ж йому довелось констатувати:«Але ви мені не посміхались!»

Тому вчіться говорити на камеру. Зробіть якомога серйозніший та стурбованіший вираз обличчя! Ви ж на пікеті, у вас є вимоги, недовіра до усього світу! Не питайте і не просіть нічого у знімальної групи, бо сьогодні питають вони, відповідаєте ви.

Також варто навчитись правильно обрати зручну позицію: коли ви в кадрі, то хай весь світ зачекає. Майстер-клас може провести Назар Холодницький

Якщо ви публічна особа, але проходите повз мітинг/пікет – минайте його пошвидше. Несподівана поява може розцінюватись як підтримка мітингарів, чи ще гірше – його ігнор. Очевидні репутаційні втрати! Краще про мимовільний перекур попри мітингарів знає Олег Радик

Якщо ваша масовка проплачена, зазделегідь визначіть де і як оплатити роботу. Бажано, щоб це не було на вулиці. Хоча, якщо у вас на меті дискредитація конкретної акції – крадькома запрошуйте активістів у якийсь закапелок. 

 

Вигадайте щось, чого нема в інших. Ви – зірка, і сьогодні маєте одну мить, щоб засвітитись на політичному небосхилі, на блакитних екранах. Яйцями чи піроманією вже нікого не здивуєш, будьте оригінальними! Перевізники-гуцули давно зрозуміли цю просту істину.

Будьте готовими до несподіванок! Раптом Парасюк з-за рогу вискочить рвати на британський стяг російське знам'я? Або комуністи влаштують провокацію на День народження Бандери? Львівські свободівці у такій ситуації не кремпувались і заспівали гімн:

Знайдіть собі групу підтримки, яка стане за вас горою, коли сумнівний пікет прийде під вікна вашого відомства. Наглядний приклад – Олександр Хутняк.

Звісно, це далеко не увесь золотий фонд пікетних опусів, що є в фокусі Варіантів. Адже такий різновид народної творчості – справжний клондайк для добротного лікбезу, який тягне на справжнє наукове дослідження.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.