Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 20 липня 2012, 14:57

"Сад" вишиваних рушників відкрився у Трускавці

Виставка робіт «Нев'янучий сад» волинських вишивальниць сестер Махонюк, на якій представлені 70 вишиваних рушників Волинського краю, відкрилася у трускавецькому Єпархіальному музеї. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Для відвідувачів експозиція виставки відкрита з 18 липня. Директор трускавецького Єпархіального музею, де представлено виставку, Тарас Шафран зазначив, що українцям є з чим постати перед іншими націями завдяки таким майстрам, як сестри Махонюк, бо їхні творіння - український рушник, є містком між минулим та майбутнім.

Любов до вишивання передалася сестрам від бабусі, а, навчаючись у Бориславській спеціалізованій школі-інтернаті, вони вже серйозніше захопилися мистецтвом українського вишивання, розповіла Галина Махонюк. 

Взагалі, вишивати - це обов'язок кожної дівчини, вважають сестри. Спочатку Галина та Світлана малюють орнамент на папері, а потім переносять його на полотно. Майстрині вишивають різними техніками – хрестиком, занизуванням, вирізанням, низинкою, зерновим виводом, панамою, штапівкою. Часом сестри беруться за один рушник обидві, буває, що кожна окремо.




Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.