Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

r-zhakhiv.vkursi.com

П'ятниця, 20 липня 2012, 16:41

Прокуратура продовжує наполягати, що у Львові смердить не лише "Ензим", а й Садовий

Прокуратура Львівської області 8 червня  внесла подання міському голові Львов з вимогою усунути порушення, які спричиняють появу смороду у Львові, на яке міський голова Львова не реагує вже більше місяця. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Львівської області. 

 

«Львівська міська рада зволікає з розглядом вказаного подання прокуратури Львівської області», - сказано у повідомленні. Тому прокуратура скерувала відповідне нагадування міському голові.

Як повідомляли «Варіанти», прокуратурою Львівської області із залученням фахівців спеціально уповноважених органів контролю та науковців було проведено перевірку діяльності ЛКП «Львівводоканал» для встановлення причин виникнення неприємного запаху у Львові.  

З висновків спеціально уповноважених органів контролю та фахівців основною причиною виникнення неприємного запаху у місті є неналежна робота каналізаційної системи міста, яка є застарілою та зношеною. Більшість головних каналізаційних колекторів у місті вичерпали свій експлуатаційний ресурс та потребують реконструкції або заміни. Гідравлічні затвори на дощовій каналізації, яка безпосередньо з’єднана з побутовою каналізацією і каналізаційно-очисними спорудами, відсутні, що призводить до зворотної вентиляції каналізаційних колекторів і неприємні запахи через дощоприймачі піднімаються у повітря (вказане є основною причиною неприємного запаху у місті).

 За таких обставин, особливо важливого значення набуває питання забезпечення належної експлуатації ЛМКП “Львівводоканал» каналізаційних мереж міста.

Проте, Львівська міська рада самоусунулась від здійснення контролю за діяльністю підпорядкованого підприємства, в роботі якого мають місце суттєві порушення вимог чинного законодавства.

  Зокрема, дієвих заходів до вирішення проблеми каналізування у Львові міськрадою не вживається, натомість, зосереджено свою діяльність на критиці роботи промислових підприємств.

 Незважаючи на те, Львівська міська рада вважає неочищені скиди ПрАТ «Компанія Ензим» однією з причин неприємного запаху в місті з підприємством 01.12.2011 року укладено угоду та цього ж числа видано дозвіл на скид наднормативно забруднених стічних вод у каналізаційну мережу міста.

Більше того, упродовж поточного року ЛМКП «Львівводоканал» видано дозволи на скидання наднормативно-забруднених стічних вод у каналізаційну мережу міста 13 підприємствам.

Ще 85 підприємств це роблять без отримання відповідного дозволу.

Однак, ЛМКП «Львівводоканал» не нараховує таким суб'єктам плату в п’ятикратному розмірі від встановлено тарифу, як передбачено Правилами.  

Окрім цього, в межах міста наявні понад 400 км безгосподарної каналізаційної мережі, проте, Львівською міською радою не вживаються жодні заходи щодо прийняття такої на баланс ЛМКП «Львівводоканал». Відповідно технічний нагляд за станом експлуатації такої взагалі не здійснюється.

Відповідно до чинного законодавства, не рідше одного разу на рік необхідно здійснювати профілактичне прочищення систем водопостачання та каналізації мережі. Проте, ЛМКП «Львівводоканал» профілактичне прочищення каналізаційної мережі міста Львова не проводить, робота комунального підприємства зведена лише до ліквідації аварій в мережах. 

Кошти з місцевого бюджету для проведення профілактичного прочищення каналізаційних мереж міста жодного разу не виділялись.

Нагадаємо, міський голова Львова пообіцяв перекрити прийом стоків підприємства "Ензим", якщо на підприємстві не запрацюють очисні споруди

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.