Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

sii.org.ua

Вівторок, 5 квітня 2016, 11:07

Україна отримає 100 мільйонів євро від ЄС на об'єднані громади

Євросоюз

Євросоюз виділить Україні близько 100 мільйонів євро на підтримку децентралізації.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив голова представництва Європейського союзу в Україні Ян Томбінський, Європейський союз виділить на реформування системи місцевого самоврядування в Україні 97 мільйонів євро.

"ЄС розробив на підтримку самоврядування в Україні програму, кошти в розмірі 97 млн євро на яку виділили спільно Єврокомісія, Німеччина і Польща", – наголосив Ян Томбінський.

За його словами, програма буде запущена на підтримку фонду регіонального розвитку, зокрема, для розвитку об'єднаних територіальних громад в Україні.

"Майже 160 новоутворених громад мають отримати інвестиційні проекти. Їх треба навчати, допомагаючи створювати центри адміністративних послуг, прозорих для людей", – заявляв заступник голови представництва ЄС в Україні Томас Фреллесен.

Нагадаємо, в 2016 році з державного бюджету об'єднаним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд грн.

Тоді ж зазначалося, що кошти субвенції розподілятимуться між громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі об'єднаної територіальної громади, а фінансування проектів за рахунок субвенції відбуватиметься згідно з планом соціально-економічного розвитку об'єднаної територіальної громади.

Додамо, що серед 162 територіальних громад на Львівщині найбагатшими є Тростянецька і Новокалинівська.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.