Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

tourist.lviv.ua

П'ятниця, 20 липня 2012, 16:50

Прокуратура повернула на повторне розслідування кримінальну справу відносно осіб, які привласнили на ремонті Вірменського собору у Львові 420 тис. грн.

Прокуратура домоглася скасування незаконного судового вироку у кримінальній справі стосовно осіб, які проводили у Львові ремонтно-реставраційні роботи Вірменського собору, а кримінальну справу було відправлено на повторний розгляд. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області. 

Двом підприємцям та двом посадовим особам прокуратурою міста Львова інкриміновано зловживання при використанні бюджетних коштів під час ремонтно-реставраційних робіт згаданої пам’ятки архітектури національного значення. Як з’ясовано слідчими, керівники двох фірм-підрядників завищили на 420 тис. грн. вартість фактично виконаних робіт на об’єкті.

Попри те, що останні виконували роботи неналежної якості зі значним затягуванням строків виконання, посадові особи управління капітального будівництва Львівської міської ради не перевірили вказані підприємцями дані у документах та погодили їх. Відтак з державного бюджету безпідставно виплачена зазначена сума коштів.

Вироком Галицького районного суду одного з підприємців, якого обвинувачували у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні, визнали невинним.

Іншого за розтрату значної суми державних коштів, суд звільнив від відбування покарання та встановив іспитовий строк З роки.

Крім цього, іспитовий строк присуджений одному з чиновників управління Львівської міської ради, а ще одного визнано невинним.

Не погодившись з призначеними покараннями, державний обвинувач подав апеляцію на такий незаконний вирок, а кримінальну справу скеровано на новий судовий розгляд.

2012 року на незаконні судові рішення органи прокуратури Львова внесли 53 апеляції, з яких 29 на даний час задоволені.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.