Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

Вівторок, 5 квітня 2016, 18:04

На Львівщині запрацювала електронна система екологічної інформації

Грибовицьке сміттєзвалище

Сьогодні у Львові презентували новостворену інтегровану електронну систему екологічної інформації, яка повідомляє громадськість про стан довкілля у області.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслана Гречаника, система поєднує різнопланові факти про об’єкти впливу на довкілля і створює можливості аналізу екологічної інформації.

Відтак представники громадськості зможуть отримати вільний доступ до інформації про стан довкілля та його забруднювачів.

"Запровадження цієї системи дозволить оптимізувати та підвищити ефективність державного правління у сфері охорони довкілля. Водночас система стане інструментом для усунення зловживань, корупційних схем та збереже довкілля. Також її впровадження  забезпечить відкритий доступ до екологічної інформації та наблизить Україну до Європейського співтовариства", – зазначив Руслан Гречаник. 

Нагадаємо, 30 березня у Міністерстві екології та природних ресурсів України відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством екології, департаментами екології Львівської та Закарпатської ОДА та Міжнародною благодійною організацією "Екологія-Право-Людина" щодо створення системи інтегрованого електронного врядування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.