Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

goloskarpat.infо

Середа, 6 квітня 2016, 12:29

Банк "Хрещатик" оголосили банкрутом

Нацбанк

Нацбанк ухвалив рішення про віднесення ПАТ КБ "Хрещатик" до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Відтак, 5 квітня Нацбанк прийняв постанову про віднесення до категорії неплатоспроможних ПАТ КБ "Хрещатик".

Як йдеться у повідомленні Нацбанку, 98,7%, а це 304 тис осіб, усіх вкладників цього банку отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму 200 тис грн.

Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом.

"В кінці минулого тижня ситуація з ліквідністю банку різко погіршилася. Через брак коштів банк почав затримувати платежі і без допомоги з боку акціонерів не міг впоратися із ситуацією. Національний банк проводив переговори з акціонерами, проте вони не дали належного результату. Зважаючи на це та порушення ПАТ КБ "Хрещатик" нормативів ліквідності та капіталу, Правління Національного банку визнало його неплатоспроможним", – зазначила заступник голови Національного банку Катерина Рожкова.

Зазначимо, кінцевими власниками банку є Андрій Іванов (37,44%), територіальна громада Києва в особі КМДА (25%), Микола Солдатенко (24,24%) та низка міноритарних власників.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.