Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

референдум у Нідерландах

unian.net

Четвер, 7 квітня 2016, 10:12

Нідерландці не підтримали асоціацію України з ЄС

референдум у Нідерландах

За попередніми результатами рефередуму у Нідерландах, понад 60% проголосувало проти ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це повідомляє Euronews.

Явка лише трохи перевищила необхідний мінімум у 30%.

"Тепер ратифікація не може відбутися, як ми того очікували, отже доведеться просуватися вперед крок за кроком. Потрібно провести переговори всередині уряду, з парламентом, з нашими європейськими партнерами, а також з Україною, аби визначити, які саме наслідки матиме це рішення", – заявив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Коендерс.

Зазначимо, референдум ініціювали голландські противники ЄС. Один з головних євроскептиків лідер правої "Партії свободи" Герт Вільдерс, одразу ж після оголошення попередніх результатів заявив, що голосування по Україні – це "початок кінця" для Євросоюзу.

Угоду між ЄС та Україною вже підписали і ратифікували 27 держав. Нідерланди залишаються єдиним членом ЄС, що не зробив цього.

Нагадаємо, референдум щодо угоди про асоціацію України та ЄС у Нідерландах проходив 6 квітня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.