Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

pereyaslav-hm.at.ua

Понеділок, 23 липня 2012, 10:45

У Польщі введені нові правила працевлаштування для українців

З 21 липня в дію вступають нові правила працевлаштування іноземців у Польщі.

Роботодавець, який хоче прийняти на роботу іноземця з-поза Євросоюзу, і має для нього дозвіл на роботу (або не потребує його), повинен перевірити чи іноземець має дійсний документ на перебування в Польщі.

Компанії, в яких працюють іноземці, починаючи з 21 липня, матимуть 45 днів для того, щоб додати до пакету їхніх документів копію дозволу про право на перебування в Польщі. Це стосується як працівників, яких приймають на довгий період, так і короткочасний термін. За новими правилами, працедавці повинні зберігати копію документу на право перебування в Польщі упродовж усього періоду роботи іноземця. Згідно з законом, документ, який дозволяє перебування в Республіці Польща – це національна віза або шенгенська та дозвіл на проживання.

Нові зобов'язання не поширюються на працівників, які є громадянами: Європейського союзу, Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії, Швейцарії та членів сім'ї іноземця.

Надання іноземцеві праці нелегально загрожує штрафом у розмірі від 3 до 10 тис. злотих, позбавлення доступу до європейських фондів і, навіть, покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років.

У першій половині цього року на Прикарпатті в Польщі видані 235 дозволів на працевлаштування іноземців. Більшість роботодавців беруть на роботу громадян України (168 дозволів).

Джерело: Galicjusz.pl

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.