Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

проспект Свободи

П'ятниця, 15 квітня 2016, 15:36

Проїзд проспектом Свободи у Львові планують зробити платним

проспект Свободи

Депутати презентували нову концепцію транспортного руху в центрі Львова.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

На засіданні комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики міськради Олег Шмід презентував концепцію транспортного руху в центральній часині міста Львова, яку розробив "Інститут стійких транспортних систем" ЛКП "Львівавтодор". 

"У цьому проекті передбачено 6 точок виїзду з центру, а в’їзду – тільки 4. Це означає, що ми сприяємо виїзду транспорту з центру і даємо обмеження на заїзд. Разом з тим, ми пропонуємо залишити транзит через центр. І для того, щоб зменшити привабливість проїзду через центр, я пропоную зробити проїзд через нього платним, ціна має становити хоча б 10 грн. Проте оплата має здійснюватись лише через електронний гаманець", – заявив Олег Шмід.

Також передбачається облаштування підземних паркінгів на вул. Винниченка, схилах Високого Замку, за ринком "Добробут", в районі ЛНУ ім. І. Франка, Цитаделі та площі Петрушевича, а також багаторівневий наземний паркінг на вул. Вороного.

Шмід наголосив, що потрібно реанімувати ідею малого транспортного кільця, в якому транспорт має рухатись двома смугами руху проти годинникової стрілки. За його словами, цей проект дозволить продовжити пішохідні зони в центі міста.

"У нашому проекті передбачений рух двома смугами проти годинникової стрілки. У такому випадку легше здійснювати праві повороти, які нікому не заважають. Від цього кільця рухатимуться магістралі від вулиць Кривоноса, Чорновола в північну частину, також по Городоцькій в західну, а на південь по вулицях Листопадовому Чину та Дорошенка. На деяких вулицях доведеться змінювати напрям руху, наприклад, на вул. Левицького та Зеленій. На мою думку, на вулиці Лепкого потрібно прибрати парковку, оскільки вона заважатиме руху двох смуг", – зазначив Олег Шмід. 

Наразі ця концепція повинна пройти широке громадське обговорення серед мешканців міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.