Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

телебачення

nowyny.com

П'ятниця, 15 квітня 2016, 15:49

Держкіно заборонило транслювати ще три російські фільми

телебачення

До списку фільмів, яким анулювали прокатне посвідчення, потрапили стрічки «Шлях до серця чоловіка»,«Гра» й телесеріал «Ладога». 

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці голова Держкіно України Пилип Іллєнко.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення й Експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів звернулися до Держікно з проханням переглянути телевізійний фільм «Шлях до серця чоловіка» (2013 р.) режисера М. Жернєвського, а також телесеріал «Ладога» режисера О. Веледінського.

«За результатами оцінки експертами, Держкіно прийняло рішення про заборону демонстрування і розповсюдження зазначених творів на території України. На підставі цього рішення було анульовано прокатне посвідчення та скасовано державну реєстрацію на фільм «Шлях до серця чоловіка», – зазначив Пилип Іллєнко.

За його словами, термін дії прокатного посвідчення на серіалу «Ладога» сплинув раніше, у зв’язку з чим Держкіно могло анульовувати посвідчення й скасувати його держреєстрацію.  Втім у майбутньому таке посвідчення телесеріалу не оформлять.

Також за результатами рішення Експертної комісії було відмовлено в державній реєстрації та оформленні прокатного посвідчення на телевізійний фільм «Гра» (2008 р.) режисера О. Рогожкіна.

Загалом в Україні заборонено 423 російських фільмів та серіалів. Зокрема, за участю Сергія Безрукова, Юрія Гальцева, Федіра Бондарчука, Йосипа Пригожина, музикантів Григорія Лепсверідзе та Олега Газманова.

 

 

Нагадаємо, у червні 2015 року набрав чинності закон про заборону показу російських фільмів і серіалів, що містять пропаганду держави-агресора.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.