Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

Понеділок, 23 липня 2012, 14:04

Лише три народні депутати виявились «чистими» після перевірки ЧЕСНОметром

Лише троє із 449 депутатів Верховної Ради України теперішнього скликання повністю відповідають шести критеріям громадського руху «Чесно». Такі результати показав ЧЕСНОметр – інтерактивний інструмент з даними про всіх народних депутатів, презентація якого відбулася сьогодні, 23 липня.

Серед нардепів, що повністю відповідають критеріям доброчесності громадськості – Олександр Гудима, Володимир Лановий і Микола Томенко. Вони пройшли перевірку за такими критеріями як:

відсутність фактів порушень прав і свобод людини;

незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців;

непричетність до корупційних дій;

прозорість задекларованих доходів і майна та їх відповідність способу життя;

особисте голосування в парламенті;

участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів.

Репутація решти депутатів Верховної Ради України шостого скликання виявилась менш бездоганною. Зокрема, 88 з них порушували права і свободи людини, 49 змінювали політичну орієнтацію, 198 причетні до корупційних дій, у 382-х стиль життя відрізняється від задекларованих доходів, 419 не голосують персонально, або використовують для цього чужі картки, 234 депутати прогулюють роботу – не відвідують сесійні засідання Верховної Ради та не беруть участь в роботі парламентських комітетів.

Нагадаємо, громадянський рух ЧЕСНО був започаткований 29 жовтня 2011 року групою зацікавлених активістів спільно з представниками партнерства «Новий Громадянин».Мета руху - активізувати суспільство, щоб очистити майбутній парламент від недостойних депутатів, для чого були розроблені критерії доброчесності для кандидатів в народні депутати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.