Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Вибори 2012

pressclub.lviv.ua

Понеділок, 23 липня 2012, 15:30

Виборця 20 років готували голосувати за того, хто дає гроші – Дащаківська

Українські виборці готові голосувати за тих кандидатів у народні депутати, від яких отримують гроші, вважає виконавчий директор ЛОГО «Комітет виборців України» співкоординатор руху «Чесно» Оксана Дащаківська. Про це вона заявила сьогодні, 23 липня, на прес-конференції, під час якоїї відбулася презентація ЧЕСНОметра - інтерактивного інструмента з даними про всіх народних депутатів, розміщеного на сайті громадського руху ЧЕСНО.

«Не так давно я говорила з представниками Сокальського округу і виборці звертались до мене лише з одним проханням – дайте нам такого кандидата як Тарас Козак на Жовківщині. Тобто такого, який буде вкладати мільйони в округ, який буде будувати дороги, який не буде шкодувати грошей на школи, на церкви, на те, аби кудись возити своїх людей», - розповіла Дащаківська.

Як зазначила Дащаківська, ініціатива руху ЧЕСНО сьогодні – спроба змусити виборця думати, що голосувати треба не за гроші, а оцінюючи десь розумом, а десь і серцем тих людей, які будуть в парламенті.

«Те, що вони побудують дороги, а потім будуть класти руку в нашу ж кишеню, щоб відбити гроші, за які ті дороги були побудовані – про ці випадки так само повинні пам’ятати і знати», - зазначила Дащаківська, додавши, що в результаті на виборах буде більша, ніж зазвичай, явка виборців і слід очікувати несподіваних результатів.

«Багато людей на сьогоднішній день розраховують прийти на дільниці і проголосувати проти всіх. Якщо вони прийдуть на дільницю і побачать, що такої графи немає, вони, можливо, будуть псувати бюлетені або голосувати за рахунок певної лічилочки», - розповіла Дащаківська.

Нагадаємо, сьогодні, 23 липня, громадський рух ЧЕСНО презентував ЧЕСНОметр – інтерактивну базу даних про народних депутатів України. Серед 449 народних обранців лише троє відповідають критеріям доброчесності руху.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.