Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський перинатальний центр

Середа, 20 квітня 2016, 12:40

З території Львівського перинатального центру крадуть цемент

Львівський перинатальний центр

54-річний львів'янин намагався вивезти з будмайданчика 175 кілограмів цементу.

Про це повідомила патрульна поліція львова на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора о 15:15 год. до патрульних надійшло повідомлення про те, що невідома особа на території Львівського обласного клінічного перинатального центру, де зараз триває будівництво, краде цемент.

Прибувши на місце події, охоронці медустанови розповіли поліцейським, що адміністрація запросила людину з вантажівкою, аби вивезти будівельне сміття з майданчику. 

Втім, як з'ясували правоохоронці, під час завантаження сміття 54-річний чоловік заховав до салону "ЗІЛа" сім 25-кілограмових мішків із цементом. А згодом намагався виїхати із будматеріалами з території.

На місце події патрульні викликали слідчих. Водій вантажівки визнав свою провину. 

Нагадаємо, Львівський перинатальний центр, що розташований на вул. Дж. Вашингтона, 6, планують відкрити вже цього року. Загальна кошторисна вартість об'єкту становить понад 170 мільйонів гривень.

Наразі на території медзакладу триває будівництво, яке розпочалося ще у вересні 2015 року. До цього Львівський перинатальний центр був закритий на ремонт з жовтня 2013 року.

У межах проекту "Нове життя" планувалося на базі медичного закладу створити регіональний клінічний перинатальний центр, а також ще 2-3 заклади ІІІ рівня перинатальної допомоги і мережу міжрайонних перинатальних центрів. Проект на 75% фінансується з держбюджету, на 25% – за кошти міста.

Проте у зв’язку з відсутністю ремонту, 500 працівників закладу майже 2 роки перебувають без роботи. У червні-серпні 2015 року вони двічі влаштовували пікет перед стінами Львівської ОДА, вимагаючи провести кінцеву експертизу стану перинатального центру та якнайшвидше оголосити тендер на визначення нового підрядника з будівництва, що посадовці обіцяли зробити ще в квітні минулого року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.