Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Європейський Союз

Середа, 20 квітня 2016, 16:06

ЄС рекомендує скасувати візи для українців

Європейський Союз

Єврокомісія пропонує Європарламенту і Раді ЄС скасувати візи для громадян України.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відповідний документ з пропозицією про скасування віз для українців розміщено на сайті Єврокомісії.

"Комісія зобов'язалася запровадити безвізовий режим для подорожей на короткий термін в Європейський Союз громадянам України, які мають біометричні паспорти, оскільки всі цільові показники, встановлені в плані дій з візової лібералізації, були виконані українським урядом", – йдеться у документі.

Також наголошується, що діалог щодо лібералізації візового режиму між ЄС і Україною було запущено в жовтні 2008 року, а в листопаді 2010 року Європейська комісія представила українському уряду план дій з візової лібералізації.

Нагадаємо, Європейський парламент 21 січня прийняв резолюцію з позитивною оцінкою виконання Україною, Грузією і Молдовою угод з Європейським союзом.

У звіті зазначають, що Україна виконала всі умови для того, щоб рекомендувати включення її до списку країн, з якими в ЄС діє безвізовий режим. Звіт буде направлений Раді ЄС та Європейському парламенту, і на основі цього документа вони мають затвердити рішення щодо лібералізації візового режиму з Україною.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.