Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

об'єднані громади

Середа, 20 квітня 2016, 17:43

Україна отримає 97 млн євро від ЄС на об'єднані громади

об'єднані громади

Уряд схвалив підписання угоди між Україною та ЄС про виділення 97 млн євро на підтримку децентралізації.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оегіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Сьогодні, 20 квітня, уряд схвалив проект угоди про фінансування «U-LEAD з Європою: Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку».

За словами міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, нова програма розрахована на чотири роки і спрямована на підтримку реформи місцевого самоврядування, децентралізації в Україні, а також регіонального розвитку.

Загальна сума фінансування за програмою – 97 млн. евро.

«Сьогодні вкрай важливо навчити лідерів громад користуватися можливостями, які вони отримують завдяки децентралізації, визначати пріоритети регіонального розвитку, готувати інвестиційні проекти, щоб розвивати території та місцеву інфраструктуру, покращувати рівень життя людей. Така масштабна допомога від ЄС дозволить нам пройти цей шлях швидше», – зазначив Геннадій Зубко.

Програма має два основних компоненти: навчання для місцевої влади на всіх рівнях та надання обладнання для понад 600 ЦНАП й навчання для місцевого персоналу.

Нагадаємо, в 2016 році з державного бюджету об'єднаним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд грн.

Тоді ж зазначалося, що кошти субвенції розподілятимуться між громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі об'єднаної територіальної громади, а фінансування проектів за рахунок субвенції відбуватиметься згідно з планом соціально-економічного розвитку об'єднаної територіальної громади.

Додамо, що серед 162 територіальних громад на Львівщині найбагатшими є Тростянецька і Новокалинівська.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.