Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

інтерактивна бібліотека

ria.ru

Середа, 20 квітня 2016, 17:29

До кінця року у Львові запрацює інтерактивна бібліотека

інтерактивна бібліотека

У львівській бібліотеці №42 з'являться спорт-арени, коворкінг-студії, IT-плац та відпочинковий куточок.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

В одній з найбільших бібліотек міста – філії №42 Центральної бібліотечної системи для дітей м. Львова, що на вул. Є. Патона, 4/2, запрацює інтерактивний простір «Три п: Публічний Простір Підлітка».

Бібліотека потребувала капітального ремонту. Тож частково зробивши його ще минулоріч, тепер вирішили осучаснити бібліотеку, зробити її інтерактивною.

"Було опитано багато дітей, які висунули дуже багато ідей, щодо їхнього бачення бібліотеки. Вони захотіли мати зону, де можна усамітнитися, мати зону, де можна буде зібратися з групою дітей і поспілкуватися, і тому ми зробили таку зону для підлітків", – розповіла директорка Центральної бібліотечної системи для дітей міста Львова. 

Загалом на ремонт та інші необхідні роботи з міського бюджету виділили майже 1,5 мільйона гривень. Заплановано, що вже до кінця року бібліотека запрацює.

"Основним локомотивом процесу по дизайну та облаштуванню були самі бібліотекарі, тому що лише вони як фахівці можуть найкраще оцінити, сказати, які є потреби в читачів, у дітей, вони розуміли потреби батьків, які приводили сюди своїх дітей і тому, фактично, основним замовником була Централізована бібліотечна система для дітей міста Львова», – відзначив в.о. начальника управління культури Львівської міськради Михайло Мороз.

Загалом уже проведено роботи з гідроізоляції будівлі, замінено дах, встановлено енергоощадні вікна. Наразі ж бібліотека перебуває на стадії переобладнання й ремонту інтер’єру.

Сам «Публічний Простір Підлітка» складається з чотирьох інтерактивних просторів: спорт-арени, коворкінг-студії, IT-плацу та відпочинкового куточка.

Такі нововведення стануть майданчиком подіум для активного позашкільного життя тінейджерів.

"Позиція міста – щоб усі наші бібліотеки, їх у нас є 40, мали подібний вигляд, як ці. Звісно, це залежить і від площі самого приміщення. Але всі бібліотеки, які раніше працювали в переважній більшості як книгосховища, мають перетворитися на центри дозвілля громад, дітей, підлітків, а також людей похилого віку", – наголосив міський голова Андрій Садовий. 

Нагадаємо, цьогоріч із бюджету міста виділено 3,5 мільйони гривень на ремонт бібліотек, а також ще 500 тисяч гривень – на встановлення енергоощадних вікон.

Також цього року створюють дві медіатеки – на Сихові та у Рясне-1.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.