Директор одного із меблевих підприємств Львова постане перед судом за умисну невиплату зарплат

Понеділок, 23 липня 2012, 17:17

Директор одного із меблевих підприємств Львова умисно не виплачував своїм працівникам зарплату упродовж кількох місяців. за що постане перед судом. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львова.

 

Прокуратура Шевченківського району скерувала до суду кримінальну справу стосовно директора одного із меблевих підприємств Львова, якому інкриміновано злочин за ч.1 ст. 175 КК України – умисна невиплата заробітної плати.

«Згідно із чинним законодавством, зокрема ст.15 Закону України «Про оплату праці» та ст. 97 Кодексу Законів про працю України, виплата заробітної плати працівникам здійснюється у першочерговому порядку, а всі інші платежі – після виконання цього зобов’язання», – зазначено у повідомленні.

Проте директор, маючи достатню суму коштів на розрахунковому рахунку підприємства, умисно упродовж кількох місяців не виплачував працівникам заробітну плату та грошову компенсацію при звільненні, заборгувавши в цілому  понад 300 тис. грн. 

У ході розслідування вказаної кримінальної справи усі 140 працівників цього підприємства визнані потерпілими, відтак зарплатні борги керівником виплачені у повному обсязі.

Мітки: зарплата, невиплата зарплат, шептицький