Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шахрайство

lv.npu.gov.ua

Четвер, 21 квітня 2016, 15:52

У Львові затримали "експертів" оцінки майна з ЛНР

шахрайство

На Заході України діяло шахрайське угрупування, що надавало послуги з оцінки нерухомого майна.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Як установили правоохоронці, на Заході країни діяла мережа представництв , що надавала послуги з оцінки нерухомого майна без виїзду фахівця на місце його розташування.

Офіси були зосереджені на території Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей, а також у Києві.

Фахівець, від імені  якого видавали висновки, мешкає та працює експертом на тимчасово окупованій території Луганської області та входить до «Асоціації незалежних оцінювачів» псевдореспубліки.

Вартість незаконних послуг коливалась від 300 до 500 доларів. А щомісячний прибуток складав понад мільйон гривень, частину з яких отримував і мешканець «ЛНР».

Організатором злочинної діяльності та засновником товариства виявився 33-річний киянин. Аби залучити клієнтів, на інтернет-сайтах шахраї розміщували рекламні оголошення про швидке визначення вартості об’єктів нерухомості та складання відповідних звітів про оцінку майна.

Наразі правоохоронці встановили чотири особи та два товариства, які причетні до злочинної діяльності.

Зокрема, 33-річний організатор, 45-річна мешканка Львова, яка координувала роботу офісів західних регіонів, 29-річна львів'янка слідкувала за роботою представництва у Львові, а також 50-річний мешканець так званої «ЛНР», від імені якого і здійснювалась експертна оцінка.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили 25 печаток та штампів суб’єктів господарювання, платіжні картки, на які регіональні представники перераховували кошти, одержані у якості неправомірних вигод, комп'ютерну техніку, підготовлені звіти про експертну оцінку майна.

Також вилучено 20 тисяч гривень, отриманих як «подяку» за заниження ринкової вартості об’єктів нерухомості.

На підставі отриманих матеріалів відкрито кримінальне провадження.

На зловмисників чекає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років із конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.