Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Понеділок, 23 липня 2012, 18:07

Ензим попередив Європу про можливе закриття підприємства (ВІДЕО)

Комерційний директор ПрАТ «Компанія Ензим» Сергій Лавров повідомив, що уже сьогодні Ензим розіслав листи-попередження в Чехію та Болгарію про зниження потужності підприємства.

Сергій Лавров додав, що в Болгарії Ензим забезпечує дріжджами 50% хлібопекарського ринку, в Чехії – 30%.


На думку директора з гарантування якості ПрАТ «Компанії Ензим» Івана Настасяка, закриття Ензиму для Львова може стати катастрофою. «Ми працюємо цілодобово. В ферментерах буде до 800 кубів дріжджів, які почнуть бродити, рости. Ми зупинимо завод і все це почне гнити. Отоді відчують усі і запах сірководню, і аміаку. У куди вони то збираються подіти? Навіть скинути у відкриту водойму у нас немає технічної можливості».

Сергій Лавров вважає, «що 2% стоків від Ензиму, які йдуть в каналізаційні мережі міста, не вирішать кардинально проблему міста. Натомість зупинка підприємства – це 500 людей, які лишаться без роботи, тобто 2 тисячі сімей. Це 20 мільйонів податків, які є в бюджеті. Водоканал перестане отримувати 5 мільйонів. І плюс проблеми з постачанням на хлібопечі».

Комерційний директор Ензиму повідомив, що в разі відсутності конструктивного діалогу з владою міста, ми змушені будемо почати процедуру пониження потужності і будуть розіслані листи всім провідним хлібопекарським підприємствам України з попередженням про припинення поставок з 25 липня. Це означатиме підвищення цін на дріжджі і, відповідно, на хліб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.