Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

оранжерея у Стрийському парку

wikimapia.org

Вівторок, 26 квітня 2016, 17:30

Оранжерею у Стрийському парку відновлять до кінця травня

оранжерея у Стрийському парку

Оранжерею наповнять рідкісними й екзотичними рослинами.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

У Стрийському парку закінчують відновлювати оранжерею. Вже встановили дах із прозорої полікарбонатної плити, сучасні склопакети. Обігрів приміщеня забезпечують два твердопаливних котли та 24 радіатори.

Також вдалося відновити систему вентиляції й поливу, облаштувати фонтан у декоративному басейні оранжереї. Такий підхід до ремонту дозволив мінімізувати витрати на майбутнє її утримання.

Роботи з відновлення оранжереї розпочались у жовтні минулого року. Їх виконував ФОП «Луць В. Г», а загальна вартість ремонту становить 1 156,2 тисяч гривень.

Більше того, під час реконструкції оранжереї, ремонтники також відновили бювет, що розташований поруч із будівлею. 

"Він вже кілька десятків років не функціонував. До нього підведена питна вода, то ж мешканці, які відчуватимуть спрагу, зможуть безпечно відновити баланс води в своєму організмі, і далі споглядати красу Стрийського парку", – зазначив начальник управління екології та благоустрою міськради Андрій Галушка.

Оранжерею планують наповнити рідкісними й екзотичними рослинами. Кілька пальм уже зголосився надати ботанічний сад Лісотехнічного університету, готовий допомогти також і ботсад ЛНУ ім. І. Франка. 

"Після відновлення оранжерея слугуватиме не тільки виставковим залом, сюди також плануємо залучати студентську, учнівську молодь до догляду за експонатами та проводити навчально-пізнавальні заняття", – додав Андрій Галушка.

Зазначимо, з 2006 року оранжерея у Стрийському парку припинила своє функціонування, у зв’язку з чим втратила статус природоохоронного об’єкту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.