Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

субсидії

chernigov.mesto.ua

Середа, 4 травня 2016, 11:56

Уряд скасував пільги для отримувачів субсидії

субсидії

Уряд змінив порядок надання пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Про це йдеться у постанові уряду від 27 квітня 2016 року.

Зокрема, українцям, які мають пільги на оплату комунальних послуг і звертаються за субсидією, відтепер пропонується не нараховувати пільги на період отримання субсидії.

Як стверджують в уряді, це рішення не призведе до зменшення рівня соцзахисту населення, оскільки субсидії розраховуються з врахуванням пільг на оплату послуг і обсяг обов'язкового платежу за послуги залежить лише від доходів сім'ї.

Відтак, при призначенні субсидії пільги з оплати ЖКП та придбання твердого палива, скрапленого газу особам, які зареєстровані у будинку, в період отримання не нараховуються.

Також до доходу пільговика включається допомога по безробіттю, а право на отримання пільг продовжено з 6 до 12 місяців.

Крім цього, пропонується за підсумками опалювального сезону невикористані суми субсидії внаслідок економного споживання енергоресурсів повертати до держбюджету.

Нагадаємо, як зазначив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, українці, які на сьогодні вже оформили і отримують субсидії, переходу на єдину ціну на газ не відчують, а розмір їх платежів за газ залишиться тим самим.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.