Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Кордияк

Середа, 4 травня 2016, 16:51

Малолітні ліваки пропікетилися під СБУ

Олег Кордияк

Активісти Чорного світанку і Автономного опіру вимагають припинити репресії щодо 19-річного активіста.

Близько тридцяти осіб сьогодні протестували проти репресій щодо активіста організації "Чорний світанок" Олега Кордияка.

27 квітня працівники Служби безпеки України без попередження провели обшук у його квартирі, де знайшли агітки організації. 

За результатами обшуку в нього також вилучили цифрову техніку (USB-накопичувачі пам'яті, мобільний телефон), яку не описали. Ордер на обшук йому не дали можливості прочитати. 

За словами активіста йому інкримінують статтю 109 Кримінального кодексу "Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади".

Кордияк спростовує такі закиди, пояснюючи, що не закликав то таких дій та не планував. 

Організатори повідомили, що у Києві також проводять паралельно акцію проти репресій. Активісти зачитали звернення до керівництва СБУ, в якому аргументували незаконність слідчих дій щодо Олега Кордияка.

Пікетувальники скандували гасла: "СБУ – бяка, підтримай Кордияка!", "Держава ворог народу!", "Сьгодні він – завтра ти!", "Геть міністрів – геть капіталістів!"

Після завершення пікету активіста Автономного опору Ярина Волошин пояснила вимоги ліворадикальних організацій заступнику Управління СБУ у Львівській області Іванові Рудницькому.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.